Het verhaal…(waarom dit weblog?)

Na het overlijden van onze geliefde vader, oop, opa, ome Steven, kwam het besef dat hij eigenlijk de verbindende factor is geweest voor contact met andere familieleden. (Onverwachte) bezoekjes, verjaardagen, verhalen, telefoongesprekken en natuurlijk het schrijven in zijn schriftje…

Nu hij er niet meer is en daarmee de verbindende schakel van de familiekring er tussenuit is, groeide het besef dat het contact met de familie wel eens zou kunnen verwateren -of in minder erge termen- wel eens heel weinig zou kunnen worden.

Wim Leurink -onze oudste neef- opperde toen het idee van het opzetten van een weblog. Op deze manier kan iedereen die wat te vertellen heeft over de familie of andere wetenswaardigheden, zijn of haar verhaal kwijt.

Fem hoorde dit en belde Steven jr. (die heeft er wel verstand van…)
Hij is aan de slag gegaan en ziehier… het grote familie verhalen weblog is een feit.

Wij nodigen jullie allemaal uit om te schrijven om zo de familiebanden blijvend aan te halen!

Schrijf, lees en geniet!!

Wil je reageren op een berichtje of zelf een verhaal achterlaten?

klik op de titel van een bericht om te reageren. (de vakken waar”reqiured” achter staat, zijn verplichte invulvelden).

Als je een verhaal met foto’s achter wil laten dan moet je dit als een word document opstellen en mailen naar de beheerder van dit weblog stanmisan@gmail.com Hij zet het geheel dan als “hoofd”verhaal op het blog en vervolgens kan men daarop reageren.

Als er verder nog vragen zijn, mail naar: stanmisan@gmail.com

Succes!

en natuurlijk veel plezier met het schrijven en het lezen van de andere verhalen!

Hartelijke groeten,

-Steven Leurink jr.-

Advertenties

36 Reacties

 1. Hallo Steven,
  Ik weet niet wat ik bij website moet invullen, ben nog behoorlijk digibeet. Als ik iets over uje opa wil schrijven, kan ik het dan gewoon naar je mailen ? en hoe doe ik het dan als ik ergens op wil reageren ?
  Groet, Annelies

 2. Als je een verhaal hebt kun je deze ook plaatsen als reaktie. Je verhaal komt dan direkt op deze site te staan. Je kunt het dan ook op later tijdstip als worddocument sturen naar Steven. Of Steven vragen het via word een hoofdverhaal te laten worden, dat kan toch wel Steven? Of is deze opmerking weer van een typische digibeet afkomstig?
  afz. je moeder fem.

 3. Hoi Annelies,

  Even voor de duidelijkheid, je hoeft in het website veld niets in te vullen.
  Als je ergens op wil reageren hoef je allen maar op de titel van het bericht te klikken. Als je dan onderaan de pagina kijkt zie je de invulvelden en het veld waar je je reactie in kwijt kunt.

  Als je een verhaal hebt waarvan je vind dat het leuk is als die prominent op het weblog komt te stan dan moet je dat verhaal naar mij mailen (als een Word document of gewoon als email.

  Groeten,

  Steven

 4. Hoi Steven,
  Al 2 reakties binnen, mooi!
  Wat me opvalt is dat de tijden bij de berichten niet kloppen. Hoe kan dat? En kun jij daar iets aan doen, het is wel aardig om te zien hoe laat iemand bezig is geweest. Ik heb trouwens Henny in Nieuw Zeeland gebeld om haar email-adres, die heeft ze niet, maar wel haar zoon Steven, ze geeft zijn emailadres nog aan me door. Het was bloedje-warm in Nieuw Zeeland.Ze komt daardoor niet buiten, heeft dan te veel last. Verder gaat het goed met haar en ze gaf voor alle familie haar groeten en best wishes door,
  groetjes,
  fem.

 5. Ik kan de data wel aanpassen van de hoofdverhalen. De reacties van andere mensen gaan automatisch op datum en tijd, ik kan het wel aanpassen maar dat is niet nodig.

  Ik heb gisteren zelf enkele recties even opnieuw geplaatst omdat ik wat andere dingen had weggehaald. Het kan zijn dat enkele reactie vangisteren op een andere tijd staan.

  Nu loopt het allemaal en gaat het dus automatisch goed.

  Steven

 6. Beste Familie,

  Ik wil graag bijdragen aan dit mooie initiatief.
  Misschien is het een idee om het boekje(of fragmenten) dat ik over pa heb geschreven ook digitaal hier aan te bieden?
  Het gaat wel hoofdzakelijk over zijn jeugd, maar hij is natuurlijk half-Leurink en er wordt toch het één en ander over de familie uit de doeken gedaan.

  Ik hoor het wel.

  Groet,

  Jan Willem Smit (kleinzoon van Anna Leurink en Lau Smit)

 7. Hoi Jan Willem,

  Dank voor je reactie. Het is zeker mogelijk om fragmenten uit het boekje digitaal aan te bieden.
  Als je Pdf bestanden kan maken van fragmenten die je wilt posten dan kunnen die op de site worden weergegeven.

  Mocht je toevallig al iets hebben dan kan je het naar mij doorsturen en kijk ik even of het daadwerkelijk lukt.

  Groeten,

  Steven

 8. Er moeten, dunkt me, heel wat interessante documenten onder de familie zijn. De brief uit 1944 van oom Marinus aan oom Steven (in Duitsland als dwangarbeider aan het werk) is de eerste en ik lees dat Jan Willem, een kleinzoon van Tante Anne en ome Louw ook wat in de aanbieding heeft. Hij is, denk ik, van harte welkom met zijn aanbod.
  Ik zal zelf ook eens rondkijken. Dat zal niet veel opleveren want ik heb, weet ik vrijwel zeker, weinig of niks.
  Willem

 9. hoi met de zoon van marie smit van sde boven singel ik heb ook eel aan oom steven gehad ik kreeg noouit snoep maar speel goed voor de hond en dat vind ik tof we moeten daar om eens een reuni gaan organizeren en dan verhalen vertelen over oom steven groeten thymen heep wil jullie graag allemaaal weer eens zien is fun

 10. sorry ik moest myn side naam verbeteren thymen

 11. Hé Thijmen,
  Wel een goed idee van je over die réunie en hoe is het met de hond?
  groetjes,
  fem.

 12. Is het enthousiasme voor het Leurink-weblog nu al in de benen gezakt?
  Of ben ik te ongeduldig?
  Mijn vraag over of de vaders wel of niet zwemmen hebben geleerd in Kampen heeft ( nog ) niets opgeleverd. Het lijkt alsof niemand er meer op kijkt. Zal dit web-log een vroege dood sterven? Willem je initiatief is aardig, maar vindt het opvolging?
  Zelf heb ik nog enkele verhalen in mijn hoofd en wil die wel uitwerken,maar ik ga er niet aan beginnen als het blijft bij verhaaltjes en opmerkingen van Wilem de oudste en ” ik zei de gek “.

 13. Hoi Bea,
  Je bent wat ongeduldig, ga gewoon door met je bijdrage, het verhaal over de borrelglaasies is heel prachtig! Idem de foto’s! Zelf ben ik herstellende van een flinke griep, flink ziek geweest, dus weinig puf om ook maar iets te doen. Ook denk ik dat niet alle familie op de hoogte is van dit weblog. Ik heb aardig wat familie hierover gebeld, misschien geven ze het niet door aan elkaar. Ik ben net zo laaiend enthousiast als jij, geef het de tijd, het heeft waarschijnlijk een lange aanlooptijd nodig.
  Wim, je verhaal over Gerrit en het bijbelverhaal: helemaal leuk, mooi humoristisch inkijkje in het verleden! Misschien dat ook meer familie gaat reageren als duidelijk wordt dat het weblog niet alleen over het verleden hoeft te gaan, maar ook kan gaan over nu, het heden. Dat zal wat meer tijd nodig hebben daarvoor moeten we een beetje vertrouwd worden met het fenomeen van een familieweblog.
  Voor ik het vergeet, mijn vader kon al vroeg heel goed zwemmen. Hij zwom veel in de IJssel en ook naar de overkant en weer terug, daar kan Dick van tante Anna over meepraten, mijn vader heeft haar een keer meegenomen, zwemmend naar de overkant en weer terug, met de stroom meegaan, er nooit tegen in zwemmen, zei hij er altijd bij. Of er nog meer waterratten in het gezin voorkwamen weet ik niet.

 14. Wat een lieve stiefdochter heb ik toch!
  Die exotische achternaam valt wel op tussen de Leurinks, maar laat haar man nu gewoon Henk (geboren Hendrik) heten, net als mijn vader.

  Ja Fem ik ben soms ongeduldig, bij enkele familieleden herken ik dat ook.
  Ik heb er nu weer zin in en na verloop van tijd volgt er wel weer iets.

  Ik ben verbaasd dat je vader zo’n waterrat was, wist ik echt niet. Is ook nooit ter sprake gekomen,jammer genoeg.
  Mijn vader heb ik nooit zien zwemmen, terwijl hij het dus wel had geleerd. Maar het was een man die vond dat je met je tijd mee moest gaan en dat hoorde daar dus ook bij.
  Een waterrat is hij nooit geworden.
  Zo zijn er toch wel degelijk verschillen tussen de broers. Het is verrassend om dat nu pas aan de weet te komen.
  Fem,spoedig beterschap. BEA

 15. Ende dispereert niet Bea, die reacties van de anderen komen nog wel. Nog even geduld. Ja, ik weet terdege wat dat betekent: geen geduld hebben. Geen mens kan ongeduldiger zijn dan ik. Ik heb, om zo te zeggen, het totale geduld van tien kerels die absoluut geen geduld hebben,
  Verschil tussen de broers was er, zeker. Mijn vader, Gait, kon geen slag zwemmen, was verwoed visser, had een punter waarmee-ie in zijn dooie eentje de IJssel op ging, de IJssel waaruit-ie menige snoekbaars wist te vangen.
  Wim van Gait en Rule

 16. Marrie van ome Jan en tante Eef bezit een kostelijk, en Leurinkshistorisch gezien, kostbaar document.
  Een boekwerkje dat haar ouders ter gelegenheid, denk ik, van hun 25-jarig huwelijk kregen.
  Het werkje bevat tekeningen van de hand van oom Henk, tekeningen die een aantal zeer hilarische momenten verbeelden.
  Een ervan herinner ik me nog. Tante Anne die in het middernachtelijk uur is opgestaan om een plas te gaan doen. Ze heeft in het donker niet de ‘pot’ (po, nachtspiegel) gepakt maar het vergiet.
  Marrie zou er goed aan doen om die verzameling tekeningen op het beeldscherm te tonen. De bijpassende verhalen komen, daar ben ik zeker van, er gaandeweg bij.
  Wie nodigt nicht Marrie uit?
  Wim van Gait en Rule

 17. Voor Willem van Gait en Rule,
  Willem ik had je een mail gezonden via het e-mail adres op de stamboomsite. Maar die kreeg ik dus terug.
  Zou je mij je goede adres willen geven? het mijne is: visser.leurink@quicknet.nl
  Bea

 18. Bea,
  Ik heb je inmiddels een blitsbrtief gestuurd.
  Willem

 19. Web meester, ik heb mijn huiswerk al 10dagen geleden verzonden, waar ben je??
  Het gaat toch wel goed met je mag ik hopen?
  Het is allang stil op de blog
  Groet, Bea

 20. Hoi Bea, het gaat zeker goed hoor ben alleen nogal druk geweest afgelopen weken.

  Weblog is daardoor even op een laag pitje gezet.

  Input wordt z.s.m verwerkt.

  Groeten,

  Steven

  • Heb je al twee keer gemaild over mijn moeder. Inmiddels is ze al meer dan een maand overleden.
   Ze schreef met enige regelmaat op je blog, is het zoveel gevraagd om die mail te publiceren?

   Maar goed, Bea is er niet meer….

 21. Een zucht….. ( van opluchting), neem je tijd Steven! Groetjes Bea

 22. haha, dank je.

  Steven

 23. Hulp gevraagd!
  Ik heb een technische vraag:
  Als ik comments rss aanklik dan krijg ik een aantal reacties en dan staat het pijltje al onderaan en is het over.Maar is het ook mogelijk om alle reacties die er gegeven zijn te bekijken?
  Dat moet toch mogelijk zijn? Ik kom er niet uit.
  groet,Bea

 24. Hetzelfde geldt voor de berichten RSS,ook daar staat het pijltje al snel onderaan.Ik vind het lastig , het zou toch ineens te bekijken moeten zijn?
  Welke Leurink PC nerd heeft de oplossing?
  prettige zondag allen,nogmaals Bea

 25. Vanaf deze plaats wil ik alle neven en nichten een prettige jaarwisseling en een heel goed 2009 toewensen
  Klopt het dat er minder verhalen te vertellen zijn over de familie Leurink?
  Of is het enthousiasme een beetje weg?
  Ik hoop van niet Groetjes Geesje

 26. Ook van mij een goed 2009 voor alle Leurink verwanten.

  En, Gees, nee er zijn niet minder verhalen te vertellen, ze worden alleen niet meer verteld. En reacties komen ook niet
  ( of nauwelijks) meer.
  Conclusie: van het beginners enthousiasme is nog maar weinig, eigenlijk niets meer, over.
  groetjes Bea

 27. Gelukkig weer een ouderwets verhaal van Bea zoals we die van haar kennen
  Ik zit me net de mik mak te tikken , ik doe iets verkeerd en floep, weg is alles Ik hoop niet dat het straks plotseling toch alles twee keer te voorschijn komt
  Enfin ,ik begin weer met goede moed

  Zelf was ik geen goede schaatser Als we van school wedstrijden hadden stond ik meestal te blauwbekken want volgens mij was het vroeger veel kouder dan tegenwoordig
  Ik heb bij ons achter de elfstedetocht langs zien komen Sommige mensen hadden bevroren ogen en reden zo met hun hoofd tegen de brug Wij stonden dan als kinderen van ver af te gillen dat ze moesten bukken Bij ons thuis was het net een E H B O post Mijn ouders vingen mensen op die bevroren lichaamsdelen hadden of gewoon weer bij moesten tanken

  Een voordeel van dat ijs was dat we dan zo over konden steken naar de boerderij om melk te halen Moek schepte zo rond Sinterklaas de room eraf en maakte dan heerlijke room borstplaat Daar kregen wij dan een van in de schoen (of liever op tafel) samen met een paar eigen gebreide kousen en een chocoladeletter Wij weer helemaal gelukkig

  Nog een leuke herinnering uit die tijd was de kermis Draaimolen zweefmolen stijle wand rijden met motoren kermiskramen ,kortom FEEST
  s avonds laat hingen wij dan nog uit het raam en we dachten niet aan slapen gaan , tot we een tik voor onze kont kregen Door al het lawaai hoorde je niemand aankomen

  Touwtrekken werd ook gedaan Van uit ons huis wer alles verlicht en Marrie en ik deden stiekum het licht uit
  toen het spannend was
  Natuurlijk was het heel erg dat onze vader zo vroeg dood ging maar ik vond het ook vreselijk dat we uit dat huis , dat de oorlog had doorstaan” weg moesten
  Dat huis waar we toen naar toe verhuisden “werd versneld af gebouwd en ik vond het 3 x niks Ik zelf heb daar 3 jaar gewoond, maar voor mij was de winkel het helemaal
  Ik stop er mee Groetjes Geesje

 28. Is er nu echt in de maand maart helemaak niets gebeurt dat de moeite waard was om te vertellen?
  geesje

 29. Op i april is Henny uit Nieuw Zeeland jarig, de vrouw van onze Henk dusToevallig was Henk 31 maart jarig. Wij dachten eerst dat i april dus een grapje was. Enfin, ik belde Henny dus op om haar te feliciteren met haar verjaardag ( het is net of ze om de hoek woont) Ze vertelde me dat ze zo genoten had van het mailtje van Wim van tante Anna met dat verhaal over Henk Ze moest uiteraard alles voor haar zoon Steven maar die genoot er niet minder om
  Henny heeft een zware operatie gehad, en met chemo kuren Ze is toen een tijdje bij Steven in huis geweest. Nu is ze weer thuis en probeert op te knappen
  Ik vind haar heel flink. Ze klaagt niet over haar ziekte Wat ze alleen erg vond was dat ze hele dagen alleen was Steven moest werken maar ze moest wel bij hem logeren omdat het ziekenhuis anders veel te ver weg was voor dagelijks bezoek aan de arts
  Hij heeft geen vaste telefoon , dus overdag kon ze met niemand praten Dat voelde alsof ze in een gevangenis zat zei ze
  Met ons gaat alles goed Fijn weer in de tuin aan het werk Mensen , geniet van het voorjaar Groetjes Geesje

 30. p s Ik heb het woord vertalen overgeslagen, Henny moest voor Steven de mail vertalen

 31. Ik zal me eerst even voorstellen, Ik ben de dochter van Marrie ( Marrigjen ) Steiginga- Leurink, die op haar beurt weer de dochter was van Willem en Gerry Leurink uit Kampen.
  Mijn moeder was altijd vol van de Familie uit Kampen en menig avond hebben we doorgebracht over de Familie verhalen die
  generaties lang inmiddels verteld zijn.
  (pielemosien bij Ome Jo en tante fenne) De verhalenover mijn ome Henk die later naar Nieuw-zeeland is geëmigreerd,
  De verhalen van mijn Opa en oma in de Tweede Wereldoorlog.
  Kortom vele leuke, omtroerende verhalen. Hopelijk hoor ik binnenkort van jullie, was door de zus van mijn Moeder ( gees) op de hoogte gebracht van het bestaan van deze familieverhalensite.

  Groetjes en liefs vanuit het hoge barre Noorden ( daar waar de borstrok geen overbodige luxe is en de fles levertraan nu wel veilig op het kastje kan blijven staan ( mijn moeder dronk hem vroeger altijd leeg en moest daarom van oma altijd fluiten als ze de fles op moest halen )
  Groetjes Gerry

  ——————————————————————————–
  Ontdek Windows Live, een nieuwe Windows ervaring. Een gratis upgrade. Download nu.

  • Beste Gerry,
   Ja, al die verhalen zijn heerlijk. Ik ben Wim van Anna (zus van je opa) en Louw Smit. Je opa uit Bolsward werd in de familiekring -en elders- als een held beschouwd, en terecht. Maar in de eerste plaats was het denk ik een volledig goed mens, tot in z’n merg. Het ging hem waarschijnlijk gemakkelijk af. Gezegend ben je als je zo in elkaar zit. En de Leurinks van die generatie zaten min of meer zo in elkaar. Vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan.
   Ik heb je ouders niet echt goed gekend, maar van een ontmoeting met ze werden we -m’n vrouw en ik- altijd vrolijk. Nou ja, vrolijk? blij! Wat een lieve mensen. Om een voorbeeld aan te nemen.
   Misschien idealiseer ik ze, we hebben ze niet zo vaak ontmoet en ik lees nu dat je moeder een fles levertraan achter elkaar leeg dronk, misschien is het dat geweest (grapje).
   We hebben ze een keer in Makkum opgezocht toen we in Heeg op vakantie waren, heel lang geleden. Je vader was toen al erg ziek. Je moeder was een echte schat. Als die voluit lachte rammelden de pannen van het dak. M’n vader was gek op haar.
   Jammer genoeg bezoek ik de Leurink-site te weinig, ze heeft te weinig leden om levensvatbaar te zijn.
   Wim (van Anna en Louw)

 32. Kijkt er nog wel eens iemand op het Leurink weblog??
  Zo ja, … geef dan eens een reactie.

 33. Een bezoekje aan je geboortehuis kan behootlijk tegenvallen heb ik mogen ondervinden.Paul en ik gingen naar Bolsward. Ik zou hem nu toch eens laten zien wat een fantastisch huis onze winkel was We stonden voor de deur en zagen dat het pand leeg stond Tot een paar dagen daarvoor was het een eethuisje geweest. Ik had het plan opgevat om daar wat te gaan eten en dan te vertellen dat ik in dit pand geboren was De achterkant van önze winkel”zag er zo intens rommelig uit dat ik niet eens een foto wilde maken Er was een gammele trap aan de buitenkant gemaakt. Daardoor kon ik een stukje naar binnen kijken Ja, daar was het kantoortje waar paps altijd zijn speeches voorbereidde,daar was het gat naar de vliering, waar de onderduikers konden zitten als er geen razziaas verwacht werden Vroeger voor de oorlog speelde onze Henk daar dat hij op een groot schip zat en kladderde onder de dakpannen Stuurboord en Bakboord en hing hij Marrie aan een touwtje uit het dakraam als een drenkeling De buren waarschuuwden m,n ouders Ik kreeg een gigantische afknapper dat mijn dierbare herinneringen er zo troosteloos bijlagenToen ik beneden kwam stond Paul met iemand te praten die tot een paar dagen daarvoor n b in “mijn”winkel gewoond had en binnen 2 dagen had moeten vertrekken omdat alles onveilig was, losse bedradingen asbest en weet ik veel. Hij vond het wel leuk om te horen dat hij voor de plaats stond waar in de oorlog allemaal onderduikers hadden gezeten Daar wist hij niets van
  De rotzooi was nu niet om aan te zien
  We zijn toen aan de overkant van dit pand maar een kroegje ingedoken Toen ik daar vertelde wie ik was werd ik op m,n schouder geklopt Ja, die winkel , daar kocht mijn moeder op de pof want we hadden 11 kinderen en moe had geen geld Ik dacht er gelijk achteraan ja, toen mijn vader overleden was moest mijn moeder proberen al dat pofgeld weer terug te krijgen van alle pofklanten want paps had medelijden met iedereen Van een vriendinnetje hoorde ik dat hij vroeg hebben juliie soms geen kolen meer,het is hier zo koud daarna liet hij die kolen daar op zijn naam bezorgen
  Ja, als je dan door je geboortestad loopt komt er veel terug Wel leuk was, dat we het huis opzochten waar moeke met ons naar toe verhuisd was na de dood van paps Dat huis zag er geweldig uit en was mooi opgeknapt Bij de buren van destijds kregen we thee en verhalen over vroeger Ik ga stoppen voordat ik helemaal in nostalgie verdrink groetjes Gees ik kijk uit naar nichtjesdag

 34. Ben nu behoorlijk pissig. Heb al drie mails verstuurd, reacties achtergelaten, en NIETS wordt gepubliceerd.

  Mijn Mama zou zich in haar graf ( als ze die had) omdraaien, na al haar verhaaltjes hier op dit log.

  Ze heeft wel meer verdiend, zeker omdat Oom Steven haar favoriete oom was.

  En nu is ze dood, 67 jaar. Had wel meer verwacht van het zgn. ” familiegevoel” .

  Ilse, dochter van Bea ( dochter van Enk en Dé) .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: