Citaten

 

Een verzameling van hilarische, geestige en kenmerkende uitspraken. Ze vragen om aanvulling. Blogmaster Steven zal ze d’r, denk ik, met alle liefde bijplaatsen.

WvanG&R

 

Ome Henk, bij een boer op het Noordeinde. Op de vraag of-ie koffie lustte, zei ome Henk: “Koffie? Die lus-t-ik wel uut de pispot. Al dref er een keutel in”.


Ome Steven, tijdens de bezetting op levensmiddelentour bij een boer die bekend stond om z’n gierigheid. Ome Steven kreeg een gekookt eitje. Op de vraag hoe die had gesmaakt, was het antwoord: “Lekker. Maar de pöties waren wat hard”.


Ome Louw, na een korte vakantie bij kennissen ergens in België: “Belgen wassen zich met twee druppels water, veur iedere ooghoek ene”.


Ome Gait, zat bij een gesprek van twee vrouwen dat ongeveer zo ging: “Ach. Ie weten wel. Zij is getrouwd met die jongen van….”. “Oh. Bedoel-ie die? Hun zeune hef verkering met die deerne van ….”.

Dat soort gezemel vond-ie maar niks en toen het hem ging vervelen verbijsterde hij de twee met: “Ja, en zien moo was zo’n klein timmermannegien”.


Tante Rule kon haarscherp, in weinig woorden, mensen duiden. Van een al te vrijmoedige meid die niet vies was van eh…, zei ze eens: “Die? Die löp met de konte langs de deure”.

En een vervelende praatjesmaker, zo’n allesweter, kenschetste ze met: ”Die les (leest) de bule van Zijlstra”.

(Dat vergt enige uitleg. Zijlstra was een winkelketen, zoals AH, Super De Boer en zo. De papieren zakken (de bulen) waar de levensmiddelen in werden verpakt en afgewogen droegen als tekst niet meer dan het woord ZIJLSTRA.)


Tante Rule

Over zoon Wim, op jeugdige leeftijd al vergeetachtig, “Onze Wim? As die zien konte niet vast zat, vergat-ie die ook nog”.


Wim van G&R

Ik heb tweeënveertig jaar gerookt. Nu rook ik tweeënveertig jaar niet en dan begin ik weer opnieuw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: